Fascinatie voor de Japanse keukenfilosofie

Yama's fascinatie voor de Japanse eetcultuur ontstond meer dan vijftig jaar geleden bij Yuang Tsing Ma. De grootvader van de huidige CEO Chih-Sung Ma, die diep onder de indruk raakte van de Japanse keukenfilosofie. De Japanse keuken staat bekend om haar dynamische combinatie van traditie met een voortdurende zoektocht naar balans en perfectie. Met de nadruk op kwaliteit boven prijs.


 

Drie generaties van ervaring, enthousiasme en expertise

Ondanks aanvankelijke weerstand in de jaren vijftig, zette Yuang Tsing door met het introduceren van sojasaus in Nederland. Hij geloofde in de kracht van Japanse sojasaus om gerechten te betoveren en smakelijker te maken.


Na de overname door zijn zoon Jaap Ma in 1966 breidde Yama zijn kansen uit door samenwerking met de voedingsmiddelenindustrie en toonaangevende Nederlandse chefs. Dit viel perfect samen met de opkomst van een vernieuwende Nederlandse gastronomie met meer aandacht voor umami en authentieke oosterse smaken. Als derde generatie stapte ook Chih-Sung Ma in 1987 vol enthousiasme in het familiebedrijf.

Meer dan sojasaus

Vandaag de dag is Yama veel meer dan alleen sojasaus en umami. Wij zijn ‘Your silent partner in famous food’. Smaak is namelijk wat food famous maakt, en smaak is waar wij voortdurend naar op zoek zijn. Die continue zoektocht heeft ons een schat aan kennis en ervaring opgeleverd. Inzichten en expertise die we op onze persoonlijke manier graag met klanten delen.

© 2024 Yama | Privacyvoorwaarden |
Om je zo goed mogelijk te informeren gebruiken wij cookies op onze website. Door op 'Accepteer cookies' te klikken of door deze website verder te bezoeken ga je akkoord met het plaatsen van cookies. Lees meer in onze Privacy policy.