YP_trends_header_1028x288

Trends & Specialismen

Ons team voert vaak applicatietesten uit. Wij verwijzen u via onze specialismen graag naar enkele recepturen met bijhorende applicaties. Zit uw productapplicatie er niet bij? Daag ons uit en wij denken graag met u mee! 

YP_lesssalt

Zoutreductie

Zoutreductie

Meer dan 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks teveel zout binnen. Een groot percentage daarvan is afkomstig van bereide voedingsmiddelen. Met ons uitgebreide umami portfolio en onze brede applicatiekennis reduceren wij het natriumgehalte zonder dat dit ten koste gaat van de smaak van uw product.

"Nederlandse consumenten krijgen gemiddeld 8,7 gram zout per dag binnen (RIVM, 2012), terwijl de Gezondheidsraad maximaal 6 gram per persoon per dag adviseert".

Akkoord verbetering productsamenstelling
Begin 2014 ondertekenden de FNLI, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) samen met minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het Akkoord Verbetering Productsamenstelling. Doel is om gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorieën in producten verder te verlagen.

Lees meer
YP_trends_HVP vervanging_381x341

HVP vervanging

HVP vervanging

Wilt u gehydroliseerd plantaardig eiwit (HVP) vervangen? Met onze WBS range bieden we u een unieke smaakverfijner. Hiervoor combineren we (natuurlijke) fermentatie umami met moderne flavourtechnologie. Afhankelijk van het type WBS kan de declaratie ‘natuurlijk aroma’ zijn.

Lees meer
YP_trends_clean label_381x341

Clean label

Clean label

Er is verwarring over clean label. Gaat het nu om minder zout, minder E-nummers, minder allergenen? Hoe dan ook, het gaat nooit om minder smaak. Met behulp van onze umami ingrediënten en onze brede know-how geven wij uw clean label trajecten handen en voeten. Denk aan het vervangen van MSG of Ribonucleotiden met behulp van gistextract, onze MP-range, tarwe glutensaus of zeewierextract.

Lees meer
YP_trands_biologisch_381x341

Biologisch, logisch

Biologisch, logisch

De vraag naar biologische producten blijft stijgen en is onomkeerbaar. Mensen zijn zich steeds meer bewust van wat goed voor ze is en gezond en bewust eten is de nieuwe norm. Bij Yama geloven we in puur en zuiver. Daarom bieden we naast biologische sojasaus ook een aantal biologische gistextracten en bouillons aan.

''De hele natuur is een vervoeging van het werkwoord eten. Zowel actief als passief.'' - Dean Inge -

Lees meer
YP_trends_vegetarisch_381x341

Vegetarisch

Vegetarisch

Steeds vaker schrappen we één of meerdere keren per week het stukje vlees of vis van ons menu. Onze oplossingen groeien mee met deze trend. Met onze umami ingrediënten of de producten uit onze WBS range intensiveren we de smaak van de maaltijd en bewijzen we dat vegetarisch eten ook heel lekker kan zijn. Zoekt u de juiste ‘kick’ voor uw product? Ons team voert vaak applicatietesten uit en doet dat ook graag voor u.

Lees meer
sluit

Contact Yama Products

Rutherfordweg 2
3542 CG Utrecht
The Netherlands
T: +31 30 240 8030